Religieuze organisaties

Religieuze organisaties

De laatste jaren is Via Communio erg in trek bij religieuze organisaties, kerken en liefdadigheidsinstellingen op kerkelijk gebied, voornamelijk in België, maar ook wel in Nederland. Voor diverse organisaties verzorg ik de communicatie in de breedste zin van het woord. In beperkte mate nemen we ook commerciële opdrachten aan. Zie daartoe: www.broadcasteurope.eu

Promotiefilm voor De Kovel

De Nederlandse en Belgische kloosters ontwikkelen veel wetenschappelijk en ook wel seculier materiaal dat voor iedereen lezenswaardig is. Dat is allemaal te lezen in het publieksblad De Kovel. We maakten er een promotiefilmpje voor dat ingaat op de inhoud, het productieproces en de achtergronden. 

Buitengewone lectoren in de kerk

Zowel in Nederland als België zijn het mensen die van buitende Benelux komen die steeds meer de kerk bevolken. Zo ook een viertal lectoren uit Roemenië, Nigeria, Syrië en Rusland die regelmatig zijn te zien en horen tijdens de erediensten. Pastoraal Coördinator Chantal Lemmens interviewde deze bijzondere mensen 

Dagelijkse Podcast: meer dan 30.000 x per jaar bekeken

Voor de parochies Kortenberg, Herent en Kampenhout, vlak onder Brussel gelegen, maak ik samen met pastoraal coördinator Chantal Lemmens en diaken Bart Vleeshouwers een dagelijkse podcast van 90 seconden over een bijbelonderwerp. Inmiddels wordt deze zowel in Nederland, België als daarbuiten bekeken. De opnames vinden plaats in onze eigen studio in Nederokkerzeel, vlakbij de luchthaven van Zaventem (dus soms moeten we even stoppen als er een vliegtuig over komt zeilen). De podcast heeft ruim de Belgische media gehaald. De podcast verschijnt 5x per week; want op zaterdag en zondag kun je immers naar de fysieke kerk. 

Documentaire 100 jaar Kortenberg

Het kerkgebouw van Kortenberg, op een steenworp afstand van Brussel, bestond 100 jaar. In opdracht van het kerkbestuur maakten Chantal Lemmens (pastoraal coördinator) en ik een flinke documentaire over dit bijzondere kerkgebouw. Daarin interviews met Bisschop Koen Vanhoutte (bisdom Vlaams Brabant Mechelen), historicus Dr. Henri Vannoppen, Deken Patrick Maervoet en burgemeester van Kortenberg Alexandra Thienpont. Ook verzorgden we samen de totale communicatie rond het project in de vorm van persberichten, billboards en advertenties.