Videoproducties

Bedrijfsfilms, journalistieke producties

Sinds 1980 ben ik actief op het gebied van film en video. Eerst als scenarioschrijver, onder andere voor de promotie van dagbladen, later voor allerlei reclamefilms. Tegenwoordig film ik zelf en ben daarin self supporting. Ook voice-overs neem ik voor mijn rekening. Ik verzorg interviews, reportages, verslaglegging van evenementen. Onderstaand enkele producties met toelichting. 

Torrefaction: standaardfilm voor de branche

Eén van de meest succesvolle films die we ooit hebben gemaakt is een productie over torrefaction. Dat is het maken van steenkool uit afval van hout en struiken. De proeffabriek stond in Steenwijk en is inmiddels verplaatst naar de UK. De film is bijna 50.000 maal bekeken in minder dan tien jaar. Stap voor stap wordt het gehele procedé uitgelegd. Voer voor vele ingenieurs, professoren en studenten. 

Texas Digital Systems Europe

Een client die van honderdduizenden gegeven een aantrekkelijk en intuïtief dashboard maakt waarop managers interactief en realtime kunnen zien hoe het gesteld is met de gang van zaken in het bedrijf. Dit op het gebied van call centers, logistieke organisaties en horeca. Voorbeeld: als bij een fastfoodketen de hamburgers opraken, gaan de cheeseburgers in de reclame. 

Documentaire voor Dialoc

Dialoc is gespecialiseerd in Electronic Article Surveillance (EAS) systems. Dat begon bij de welbekende bewakingspoortjes in winkels, maar tegenwoordig is het bedrijf in de hele wereld actief op velerlei gebieden. Dat is te zien in de documentaire die ik voor het bedrijf maakte. Met de prachtige voice-over van Chris Brooker van de BBC. 

Artisanaal IJs in Leuven (België)

In de Gemeentestraat in Leuven opende een nieuwe ijswinkel, maar door drukte hadden de eigenaren geen tijd gehad om er reclame voor te maken. Met een kleine handcamera heb ik pijlsnel een reportage gemaakt en die op sociale media geplaatst. De volgende dag stond er een rij van honderd meter ijsliefhebbers. Zo werd het een daverende opening. 

Ondergrondse productie

In opdracht van de Gemeente Harderwijk heb ik een film gemaakt over ondergrondse gewelven die honderden jaren verborgen bleven. Samen met archeoloog Maarten Wispelwey gingen we zowel boven- als ondergronds op pad. Dat leverde een mooie reportage op. Inmiddels is de toegang tot de gewelven volgestort met zand. Maar de Gemeenteraad heeft besloten om de gangen met tv-camera's verlicht te zien zal zijn. Waartoe deze film een belangrijke bijdrage leverde. 

Korte film houthandel

Houthandel Albert van der Horst uit Ermelo ligt ver buiten bewoond gebied. In opdracht van de naamgever maakte ik een korte overzichtsfilm van de activiteiten. 

Coaching in de natuur

Nelieke Koomen is een bijzondere coach. Want ze maakt gebruik van natuurlijke symbolen die zich voordoen tijdens de wandelingen met haar cochee. In dit filmpje gaan we met haar op stap en vertelt ze meer van haar aanpak. De film leidde tot een flink aantal nieuwe cliënten.