Videoproducties

Op het gebied van video werk ik veel, maar niet uitsluitend,  voor religieuze organisaties, zoals stichtingen, VZW's, kerken en parochies. Heel regelmatig werk ik ook voor commerciële, seculiere organisaties. Op deze pagina een aantal voorbeelden...

Politieke commercials

Voor de (oud)journalist van de Belgische VRT Peter Verlinde maakt ik een politieke commercial, hij staat op de derde plaats in zijn partij de CD&V voor de Europese verkiezingen. Zijn vrouw, Marie Bamutese staat op een verkiesbare plaats voor de Federale Belgische verkiezingen van dit jaar. Ook voor haar maakte ik een filmpje. Plaats van handeling is het Provinciaal Domein van Leuven, België. 

Kunstenaar en wetenschapper Pieter Adriaans over zingeving op de Azoren

Prof. Dr. Pieter Adriaans is een opmerkelijk man. Niet alleen wetenschapper maar ook musicus, componist, eigenaar van een restaurant en een begaafd en veelzijdig schilder. Na een levensgevaarlijke zeiltocht spoelde hij bijna letterlijk aan op de Azoren, waar hij altijd is gebleven. Een interview over zingeving en hoe dat bij hem en zijn vrouw Rini gestalte krijgt. Dit in samenwerking met collega-journalist Mark Marques van het plaatselijke TV-station. 

Introductie nieuw boekje prof. Inigo Bocken

Mystiek theoloog Prof. Dr. Inigo Bocken schreef een nieuw boekje'Wederkerigheid' en presenteerde dat in de Abdij Keizersberg te Leuven. Na afloop daarvan interviewde Prof. Dr. Thomas Quartier hem over de betekenis van dit interessante werkje. Via Communio legde het vast. 

Video over lectoren voor Missio

Missio is een internationale zendingsorganisatie. Voor deze organisatie maakten we een film over lectoren uit diverse landen die in België hun weg hebben gevonden, zowel in de maatschappij, als in de diverse kerken. Mijn collega Chantal Lemmens maakte de interviews in het Belgische Willebroek en Kortenberg.  De betreffende lectoren kwamen uit Rusland, Nigeria, Roemenië en Syrië. Verder op deze pagina nog wat andere voorbeelden van films die ik in het verleden, dan wel recentelijk heb gemaakt voor commerciële opdrachtgevers. 

Introductie boek Buffet en Rozenkrans van  Prof. Dr. Thomas Quartier 

Toen de moeder van Prof. Dr. Thomas Quartier op sterven lag besloot hij een dagboek bij te houden, op weg naar haar dood. Uiteindelijk maakte hij er een boekje van. Via Communio kreeg de opdracht de promotiefilm er van te verzorgen in de vorm van een interview. Thomas Quartier was in 2022 in Nederland Theoloog des Vaderlands en in het dagelijkse leven hoogleraar Theologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. 

Torrefaction: standaardfilm voor de branche

Eén van de meest succesvolle films die we ooit hebben gemaakt is een productie over torrefaction. Dat is het maken van steenkool uit afval van hout en struiken. De proeffabriek stond in Steenwijk en is inmiddels verplaatst naar de UK. De film is bijna 50.000 maal bekeken in minder dan tien jaar. Stap voor stap wordt het gehele procedé uitgelegd. Voer voor vele ingenieurs, professoren en studenten. 

Promotiefilm De Kovel

De Kovel is een monastiek tijdschrift dat een oplage van ene paarduizend exemplaren verschijnt. Het heeft een populairwetenschappelijke inhoud. Voor de promotie van dit blad maakten we een aansprekende film. 

Wereldkampioen Bart Swings zet zich in voor Zavelhuis

Wereldkampioen op de massastart 2023 Bart Swings zet zich in voor het Zavelhuis. Deze organisatie biedt een thuis aan mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Het kwam tot stand dankzij de Federatieparochie Herent in België. De manifestatie Swings On Wheels in Herent heeft tot doel geld in te zamelen voor dit huis. Via Communio sponsorde het project met deze video. 

Vakbond en Christen zijn gaan goed samen

Ook na zijn pensioen is vakbondsman Willy Verbeek nog steeds actief en staat hij op de barricaden voor de goede zaak. Niet alleen de vakbond, maar ook als vrijwilliger en bestuurder. Via Communio maakte voor de parochie Herent een aansprekend portret van deze ambitieuze man. 

Documentaire 100-jarig kerkgebouw

Het kerkgebouw van de parochie Kortenberg, België, bestaat 100 jaar. Via Communio maakt er een documentaire van met een historicus, de voorzitter van de Kerkraad. de pastoraal coördinator en de burgemeester van Kortenberg. Ook maakten we een website over dit onderwerp, die inmiddels niet meer beschikbaar is, omdat dit eeuwfeest inmiddels voorbij is. 

Bedrijfsfilms, journalistieke producties

Sinds 1980 ben ik actief op het gebied van film en video. Eerst als scenarioschrijver, onder andere voor de promotie van dagbladen, later voor allerlei reclamefilms. Tegenwoordig film ik zelf en ben daarin self supporting. Ook voice-overs neem ik voor mijn rekening. Ik verzorg interviews, reportages, verslaglegging van evenementen. Onderstaand enkele producties met toelichting. 

Promotiefilmpje restaurant Manezinho, Azoren, Portugal

Restaurant Manezinho, San Jorge, Azoren, Portugal is in korte tijd hét gastronomische etablissement van de Azaren geworden. Het restaurant wordt uitgebaat door het Nederlandse echtpaar Adriaans, die ook een kunstatelier op het eiland hebben. Via Communio verzorgde het camerawerk en de productie, de voiceover komt voor rekening van de in Engeland bekende radiopresentator Mike Porter. Er is ook een Portugese versie van. 

Texas Digital Systems Europe

Een client die van honderdduizenden gegeven een aantrekkelijk en intuïtief dashboard maakt waarop managers interactief en realtime kunnen zien hoe het gesteld is met de gang van zaken in het bedrijf. Dit op het gebied van call centers, logistieke organisaties en horeca. Voorbeeld: als bij een fastfoodketen de hamburgers opraken, gaan de cheeseburgers in de reclame. 

Documentaire voor Dialoc

Dialoc is gespecialiseerd in Electronic Article Surveillance (EAS) systems. Dat begon bij de welbekende bewakingspoortjes in winkels, maar tegenwoordig is het bedrijf in de hele wereld actief op velerlei gebieden. Dat is te zien in de documentaire die ik voor het bedrijf maakte. Met de prachtige voice-over van Chris Brooker van de BBC. 

Artisanaal IJs in Leuven (België)

In de Gemeentestraat in Leuven opende een nieuwe ijswinkel, maar door drukte hadden de eigenaren geen tijd gehad om er reclame voor te maken. Met een kleine handcamera heb ik pijlsnel een reportage gemaakt en die op sociale media geplaatst. De volgende dag stond er een rij van honderd meter ijsliefhebbers. Zo werd het een daverende opening. 

Ondergrondse productie

In opdracht van de Gemeente Harderwijk heb ik een film gemaakt over ondergrondse gewelven die honderden jaren verborgen bleven. Samen met archeoloog Maarten Wispelwey gingen we zowel boven- als ondergronds op pad. Dat leverde een mooie reportage op. Inmiddels is de toegang tot de gewelven volgestort met zand. Maar de Gemeenteraad heeft besloten om de gangen met tv-camera's verlicht te zien zal zijn. Waartoe deze film een belangrijke bijdrage leverde. 

Korte film houthandel

Houthandel Albert van der Horst uit Ermelo ligt ver buiten bewoond gebied. In opdracht van de naamgever maakte ik een korte overzichtsfilm van de activiteiten. 

Coaching in de natuur

Nelieke Koomen is een bijzondere coach. Want ze maakt gebruik van natuurlijke symbolen die zich voordoen tijdens de wandelingen met haar cochee. In dit filmpje gaan we met haar op stap en vertelt ze meer van haar aanpak. De film leidde tot een flink aantal nieuwe cliënten.