Videoproducties

Video over lectoren voor Missio

Missio is een internationale zendingsorganisatie. Voor deze organisatie maakten we een film over lectoren uit diverse landen die in België hun weg hebben gevonden, zowel in de maatschappij, als in de diverse kerken. Mijn collega Chantal Lemmens maakte de interviews in het Belgische Willebroek en Kortenberg.  De betreffende lectoren kwamen uit Rusland, Nigeria, Roemenië en Syrië. Verder op deze pagina nog wat andere voorbeelden van films die ik in het verleden, dan wel recentelijk heb gemaakt voor commerciële opdrachtgevers. 

Torrefaction: standaardfilm voor de branche

Eén van de meest succesvolle films die we ooit hebben gemaakt is een productie over torrefaction. Dat is het maken van steenkool uit afval van hout en struiken. De proeffabriek stond in Steenwijk en is inmiddels verplaatst naar de UK. De film is bijna 50.000 maal bekeken in minder dan tien jaar. Stap voor stap wordt het gehele procedé uitgelegd. Voer voor vele ingenieurs, professoren en studenten. 

Promotiefilm De Kovel

De Kovel is een monastiek tijdschrift dat een oplage van ene paarduizend exemplaren verschijnt. Het heeft een populairwetenschappelijke inhoud. Voor de promotie van dit blad maakten we een aansprekende film. 

Bedrijfsfilms, journalistieke producties

Sinds 1980 ben ik actief op het gebied van film en video. Eerst als scenarioschrijver, onder andere voor de promotie van dagbladen, later voor allerlei reclamefilms. Tegenwoordig film ik zelf en ben daarin self supporting. Ook voice-overs neem ik voor mijn rekening. Ik verzorg interviews, reportages, verslaglegging van evenementen. Onderstaand enkele producties met toelichting. 

Promotiefilmpje restaurant Manezinho, Azoren, Portugal

Restaurant Manezinho, San Jorge, Azoren, Portugal is in korte tijd hét gastronomische etablissement van de Azaren geworden. Het restaurant wordt uitgebaat door het Nederlandse echtpaar Adriaans, die ook een kunstatelier op het eiland hebben. Via Communio verzorgde het camerawerk en de productie, de voiceover komt voor rekening van de in Engeland bekende radiopresentator Mike Porter. Er is ook een Portugese versie van. 

Texas Digital Systems Europe

Een client die van honderdduizenden gegeven een aantrekkelijk en intuïtief dashboard maakt waarop managers interactief en realtime kunnen zien hoe het gesteld is met de gang van zaken in het bedrijf. Dit op het gebied van call centers, logistieke organisaties en horeca. Voorbeeld: als bij een fastfoodketen de hamburgers opraken, gaan de cheeseburgers in de reclame. 

Documentaire voor Dialoc

Dialoc is gespecialiseerd in Electronic Article Surveillance (EAS) systems. Dat begon bij de welbekende bewakingspoortjes in winkels, maar tegenwoordig is het bedrijf in de hele wereld actief op velerlei gebieden. Dat is te zien in de documentaire die ik voor het bedrijf maakte. Met de prachtige voice-over van Chris Brooker van de BBC. 

Artisanaal IJs in Leuven (België)

In de Gemeentestraat in Leuven opende een nieuwe ijswinkel, maar door drukte hadden de eigenaren geen tijd gehad om er reclame voor te maken. Met een kleine handcamera heb ik pijlsnel een reportage gemaakt en die op sociale media geplaatst. De volgende dag stond er een rij van honderd meter ijsliefhebbers. Zo werd het een daverende opening. 

Ondergrondse productie

In opdracht van de Gemeente Harderwijk heb ik een film gemaakt over ondergrondse gewelven die honderden jaren verborgen bleven. Samen met archeoloog Maarten Wispelwey gingen we zowel boven- als ondergronds op pad. Dat leverde een mooie reportage op. Inmiddels is de toegang tot de gewelven volgestort met zand. Maar de Gemeenteraad heeft besloten om de gangen met tv-camera's verlicht te zien zal zijn. Waartoe deze film een belangrijke bijdrage leverde. 

Korte film houthandel

Houthandel Albert van der Horst uit Ermelo ligt ver buiten bewoond gebied. In opdracht van de naamgever maakte ik een korte overzichtsfilm van de activiteiten. 

Coaching in de natuur

Nelieke Koomen is een bijzondere coach. Want ze maakt gebruik van natuurlijke symbolen die zich voordoen tijdens de wandelingen met haar cochee. In dit filmpje gaan we met haar op stap en vertelt ze meer van haar aanpak. De film leidde tot een flink aantal nieuwe cliënten. 

Het succes van Samir

Vlak bij mijn studio in Leuven is een nieuwe modezaak gevestigd, die nog niet door iedereen is ontdekt. Eigenaar is Samir Rached, die vijf jaar geleden een kapperszaak begon, vervolgens de bloemenzaak naast zijn pand en kortgeleden het aangrenzende pand omtoverde tot een modeparadijs. Mijn geschenkje aan deze buurman vanwege de opening is dit filmpje.