Homestudio

Homestudio: klein maar fijn.

Bovenstaand een impressie van mijn homestudio. Daar maak ik zelf veelvuldig gebruik van. Niet alleen voor het opnemen van podcasts en voice-overs, maar ook voor jams en opnamen van andere muzikanten. Hoewel de ruimte bescheiden is, biedt deze zelfs nog de ruimte voor een klein orkestje. 

Bovenstaand beelden van de opnamen voor een klassieke CD, uitgevoerd door een aantal studenten van het Vlerick-conservatorium in België. Het ging hier om de premiere van een nieuw gecomponeerd stuk, bestaande uit vier delen. 

CD voor singer/songwriter Ward

De helaas veel te vroeg overleden zanger Ward Neyrinck, nam in mijn studio twee cd's op. De eerste, Playade is te vinden op Spotify. De andere is postuum uitgegeven, enkele weken na zijn dood. Een groot talent, een dierbare vriend, om wie ik nog steeds veel verdriet heb. Onderstaand een link naar Spotify.  . 

Opname 2 CD's van monnik Thomas Quartier

De Duitse monnik Thomas Quartier die op de Abdij Keizersberg in Leuven woont, nam in mijn studio twee CD's op. De ene heet Bedezang en behoort tot een boek dat onder dezelfde titel is verschenen bij Uitgeverij Adveniat. De andere is getiteld:'Deur Op Een Kier', uitgegeven door het tijdschrift de Kovel. Onder de naam Ein Spalt Nach Offen, is deze CD ook in Duitsland verschenen. Ik verzorgde de opname en de arrangementen, waarbij ik de volgende instrumenten bespeelde: akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, synthesizer, piano en hammond-orgel. Al deze instrumenten zijn in mijn studio beschikbaar. De mastering geschiedde in Italie bij Giovanni Mauciri, een bekende muzikant/producer die zijn studio in Syracuse heeft. 

Promotieclip CD

Voor bovengenoemde monnik Thomas Quartier, maakte ik ook een clip onder de titel Bizons van Bazan. 

Clip voor zangeres Sara Demunter

Samen met de bekende Vlaamse zangeres Sara Demunter heb ik een poosje aan een experimenteel project gewerkt waar diverse clips van zijn gemaakt. Het project heette SaraDique, waarin ons beider namen zijn verwerkt als je goed leest: Sara & Dick. Een leuk experiment met een creatieve zangeres.